NIQAB ~

 hai , assalammualaikum . penatnyee berjalan laju dengan mak  tadi . haih , na kejar masak punya pasal . okay . forget it . baste on our topik . apa yang awak paham tentang NIQAB ?


seperti yang awak-ll tahu . pakai niqab ini sudah menjadi trend di facebook , right ? apa hukumnya ? boleh kea ? bagi yang pernah membaca tentang artikel-ll niqab  , pasti dia meraguinya , kan ? begitu gak nan yaya .. 
hukumnya HARAM ! niqab ini untuk perempuan yang ingin menjaga kehormatan dirinya .
  •  bukannya untuk ditayang-tayang kepada orang ramai ,
  •  bukannya untuk memaperkan mata kita yang sememangnya dicipta indah 
memakai niqab ini penting kepada niat . jika niat hanya untuk kelihatan cantik , hukumnya haram .. jika anda ada keinginan untuk memakai niqab tetapi malu untuk pakai di luar , cukupla sekadar menggayakan niqab tersebut di hadapan cermin . itu lebih afdal ~ 

apa guna mengepost gambar tidak menutup aurat , kemudian tetiba post gamba berpurdah macam minah arab . buat tambah dosa sahaja .. 

sekian , itu sahajaa . wassalam 

Comments

  1. Agak konpius psal hukum niqab ni, x sangka bleh jatuh haram. Anyway, nawaitu mmng plg penting dlm semua bnda :)

    ReplyDelete
  2. kan ? betol-ll :) , xpe . laki2 x perlu pakai niqab

    ReplyDelete
  3. sokongggggg ! Ada je yang tetibe upload pic pakai niqab dekat fb. Yang freehair pula tuh -..-

    ReplyDelete
  4. oh, macam tu rupanya hukum pakai niqab ni .. tpi kan, org yang memakai niqab ni nampak cantik in front of my eyes, even tak nampak raut wajah tu macam mana

    ReplyDelete
  5. tieqa | kan? dy tak tahu hukum barangkali . nati kasik dy taw nah ~ hik2
    asyraf | mang nmpk cantik , yaya pun suka tg0k orang yang pakai niqab . org yang pakai niqab at lua ue maybe ad sebab2 trtntu dy pkai . yaya cuma na tekankan pd orang yang memakai sebab na nampak cantik .

    ReplyDelete

Post a Comment

dah baca? ada persoalan ? meh respond

Popular posts from this blog

Wanita yang diidamkan