Thursday, 14 November 2013

Wanita yang diidamkan

Assalammualaikum , wow ! wow macam gempak je , macam daebak je dengan title entry ni . Sebenarnya aim buat entry ni nak cerita pasal diri sendiri . Impianku menjadi perempuan solehah , bakal isteri yang penuh rahsia . Tengok umur memang macam tak sesuai , tapi sekarang ni otak dah maju , matang lagi mana taknya hidup dalam dunia maklumat . 

Harini kita tukarlah , asyik yaya yaya jerh . macam bibik pulak . kita up sikit jadi Mia , okey? 
Mia nak jadi perempuan yang penuh rahsia sebenarnya , impian mia nak dapat suami yang mia tak kenal dan bercinta selepas perkahwinan . sebab tu mia kekalkan prinsip " No couple until married " . actually rasanya mia dah langgar prinsip tu even mia tak couple tapi mia dah hidup dalam dunia couple . rasa macam mana disayangi , dipujuk dan perpisahan . mia memng suka disayangi tapi mia berharap itu berlaku masa alam perkahwinan . Halal lagi .. Mia takut terjurumus dalam zina , bukan zina dalam bilik tu . tapi zina mata , zina hati .. 

Bayangkan ada pasangan yang bercouple 10 tahun tapi berakhir menjadi penceraian . sebab apa? manis dalam perkahwinan dah hilang  . kalau difikir logik lah kan , tak payah sampai 10 tahun lah , 2 tahun jek kita dah boleh mengenal dia . dah tahu hobi dia , kegemaran dia , perangai dia . nanti bila dah kahwin awak nak cerita pasal apa ? semua dah tahu . apa yang manisnya ? itu salah satu punca penceraian nak manja2 pun dah tak boleh sebab masing-masing dah tahu taktik dia manja macam mana , siap menyampah and cakap " asyik manja macam ni je , bosan lah " 

mia pikir jauh sangat , ayah mia ada cakap ayah harap mia dapat jadi anak yang terbaik . sebab apa? perangai mia sebijik sedebik macam ayah . tapi apa mia buat ? baru form 2 dah pernah pergi mall , baru form 2 dah nakal nak gi jalan2 , baru form 2 ngde2 pi belajar bawak motor , baru form 2 dah pandai nak berjumpa . mia mintak maaf sesangat yahh . mia tak jadi anak baik . 2 hari mia cari kebenaran , mia nak akhiri semuanya . tapi tak tahu macam mana , mia dah terlanjur sayang , mia dah ada sifat rindu . mia nak larikan diri daripada semua orang tapi mia tak boleh , mia dah biasa hidup macam ni sentiasa ber ' facebook , main hanpon , dipanggil sayang . mia tak nak semua tu , tapi mia tak dapat halang . 

mia suka berkawan , mia suka kalau ada orang buat mia gelak . mia jahat ! mia sedang menyakiti hati orang lain sebab kan hal ni . mia nak bagitahu , tapi tak tahu nak jelaskan macam mana . andai awak harapkan kita berjodoh , anggap lah kita seperti biasa . sembunyikan sifat sweet awak tu .untuk isteri awak nanti . sedih isteri awak nanti kalau dapat tahu awak dah gunakan dulu pada orang lain .. 
harap faham lah ye ..mia sendiri tak boleh lari dari sifat ni tapi mia cuba l baru tingkatan 2 , mentah ! 

kesimpulannya : jangan anggap couple itu kekal , jangan anggap couple itu sebagai perkahwinan . simpan untuk nikmati kemanisan di kemudian hari . jadi lah muslimah yang penuh rahsia ~